Büyükakın; "Kandıra'da Sulama alanları önceliğimiz olacak”

22 Şubat 2019 Saat: 00:16
Büyükakın; "Kandıra'da Sulama alanları önceliğimiz olacak”
Kandıra ziyaretlerinde Kandıra’nın AK Parti hükümetleri dönemi boyunca iyi hizmet aldığını da kaydeden Büyükakın, “Tarımsal alanların daha verimli kullanılması için sulama alanları önceliğimiz olacak” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kandıra’yı ziyaret eden AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, köyleri gezdi, esnaf ziyaretlerinde bulundu, kahvede oturup vatandaşlarla sohbet etti. Kandıra ziyaretinde Büyükakın, Akçakoca Bey’in mezarını da ziyaret ederek, Akçakoca’ya dua etti. Ziyaretlerde vatandaşlarla konuşan Büyükakın, “Önümüzdeki dönemde damla sulama sistemleri konusunda önemli çalışmalar yapacağız. Tarımsal alanların daha verimli kullanılması için sulama alanları önceliğimiz olacak. Elbette hizmet etmenin sonu yok, biz yapılan hizmetlere yenilerini katmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

7 KÖYDE VATANDAŞLA BULUŞTU

AK Parti Kandıra SKM’nin düzenlediği program doğrultusunda gün boyu ilçeyi adeta karış karış gezen AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın ve AK Parti Kandıra Belediye Başkan Adayı Adnan Turan, yedi köyü ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu. Köy ziyaretleri esnasında Büyükakın ve Turan’a Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti İlçe Başkanı Erol Ölmez, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülnur Bayram, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Tuba Türk, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Bayrakdar, meclis üyeleri, meclis üyesi adayları, AK Parti ve MHP teşkilatları yöneticileri ile partililer eşlik etti. Büyükakın ve beraberindeki heyet; Kurtyeri Kumcağız sapağı ve Kefken’de esnaf ziyaretleri yaparak burada bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Çamkonak, Akçabeyli, Karaağaç, Pınardüzü ve Kurtyeri mahallelerine giderek vatandaşlarla kahvehanede buluştu.

HİZMETLERE YENİLERİNİ KATACAĞIZ

Kandıra’nın AK Parti hükümetleri dönemi boyunca iyi hizmet aldığını da kaydeden Büyükakın, “Ünal Bey bugüne kadar çok önemli işler yaptı, inanıyorum ki Adnan bey kardeşim de bundan sonra Ünal beyden aldığı çıtayı daha da yukarı çıkaracak. Belediye başkanları seçildikten sonra herkesin başkanıdır ve herkese adil hizmet götüreceğiz. İSU 350 milyon, Büyükşehir 550 milyon liralık yatırım yaptı. 950 kilometrelik yolun 800 kilometresini büyükşehir belediyemiz yaptı, geriye kalan kısmı da kısa bir sürede bitirilecek. Namazgah Barajı projesi de önemli bir proje. Önümüzdeki dönemde damla sulama sistemleri konusunda önemli çalışmalar yapacağız. Tarımsal alanların daha verimli kullanılması için sulama alanları önceliğimiz olacak. Elbette hizmet etmenin sonu yok, biz yapılan hizmetlere yenilerini katmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KANDIRA’YA TERSİNE GÖÇ OLACAK

Kandıra’nın ekoturizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu da kaydeden Büyükakın “Karadeniz Sahil Yolu projesi tamamlandığında, hafta sonunda gelen turistler ciddi bir şekilde artacak. Buraya bir üniversite getirilmesini de istiyoruz, bu konuda YÖK’le konuşacağız. Bu da buranın ekonomisine ciddi katkı sağlar. Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanmasıyla ilgili ciddi mesafe alındı, bundan sonra çok hızlı bir şekilde tamamlanacak. Böylece buranın tarım potansiyeli artacak, turizmle birlikte burada şehirden buraya bir göç olacağına inanıyorum. Kandıra yolunun duble yapılması konusu da bizim takip ettiğimiz bir konu. Önümüzdeki dönemde Kefken’e kadar yolların duble olması ile ilgili çözümler hayata geçecek” dedi.

SİZLERİN TALEBİ OLMAYAN İŞLERİ YAPMAYACAĞIZ

Belediye Başkanı Ünal Köken, bugüne kadar ellerinden geldiği kadar hizmet ettiklerini belirterek, hizmet bayrağını artık Adnan Turan’ın taşıyacağını belirterek kendisine başarılar diledi. Belediye Başkan Adayı Adnan Turan ise, Kandıra için gece gündüz çalışacaklarını belirterek “Kandıra’nın coğrafyası geniş, halkımızın ihtiyaçlarına hizmet etmek için geliyoruz. Sizlerin talebi olmayan işleri asla yapmayacağız” dedi.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız