'Bu güzel kente kadın belediye başkanı yakıştı'

20 Ekim 2019 Saat: 07:48
'Bu güzel kente kadın belediye başkanı yakıştı'
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i ziyareti öncesi İzmitlilere seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “ Bu güzel kente kadın belediye başkanı yakıştı” dedi

İstanbul Büyükşehir  Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i ziyareti öncesi belediye binası önünde kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslendi. Programa CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İzmit Belediyesi eski Başkanı ve eski Milletvekili Erol Köse, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Milletvekili Sefa Sirmen, eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve yönetimleri, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Açıklamalar öncesinde horon gösterimi ve Kemençe ustası Şaban Balcı tarafından kemençe dinletisi yapıldı. Katılımcılar belediye başkanlarını kapıda karşılayarak çiçek takdim etti.

PAYLAŞMAK BUGÜNE KISMETMİŞ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün ben, Melen Barajı’nda program yapmıştım. Hem Bolu’ya, hem Tanju Başkanı’ma hem de Fatma Başkanıma uğramadan olmaz dedim. Özellikle Fatma Hanım’a gelmek için geç kalmıştım. Hem bir kadın olarak hem de bu güzel şehirde yıllar sonra tekrar güzel bir yönetime kavuşturmasından dolayı duyduğum memnuniyeti paylaşmak bugüne kısmetmiş. Gerçekten onur duydum. Türkiye’nin her yerinde, farklı bir yönetici kimliği gösteriyor. Birincisi adil olacak, ikincisi o şehrin insanlarına eşit bir biçimde davranacak.

ÜLKEMİZ ARTIK BÖYLE ŞEHİRLER İSTİYOR

Sözlerine devam eden İmamoğlu “Adamcılık yapmayacak, partizanlığı o binaların içerisinden söküp atacak. Bu millet partizanlıktan usandı. Güler yüzlü olacak. Çocukların yüzüne güler yüz yansıyacak, gençlere enerji yansıyacak. Bu şehrin insanları saygınlığı hissedecek. Yönetici sevgiyi, saygıyı kentin her yerine aktaracak. Yönetici, şehrin insanlarından talimat alacak ancak talimat vermeyecek. Şehrin sokaklarına, damarlarına demokrasiyi her şekilde yansıtacak. Ülkemiz artık böyle şehirler istiyor. Kavga eden yöneticiler istemiyor” dedi. 

BU İŞİN PARTİSİ YOK

“Bizler bu yönetim anlayışının mutlaka temsilcileri olacağız” diyen İmamoğlu “ Bütün belediyeler böyle olmak zorunda. Olmayanı bu millet ayıklar ve gönderir. Bu işin partisi yok. Biz şu anda zor günler yaşıyoruz. Ülkemizin güneyinde sıkıntılı konularla baş başayız. Terörle mücadele ediyoruz. Biz silahlı kuvvetlerimizin yanındayız. Şehirlerimizin tarihine maneviyatına sahip çıkacağız. Yanlışa dur diyeceğiz. Yanlışlara karşı mücadele edeceğiz. Milletin malını çarçur etmek yok. Biz istiyoruz ki bu tür yanlışlar, aymazlıklar, kural dinlemeyen anlayışlar yok olsun, bitsin” dedi. 

MİLLET YORULDU 

Sözlerine devam eden İmamoğlu “ Millet yoruldu. Bugün, İzmit’teyiz. Bu güzel kent 20 yıl önce büyük bir depremle sınandı. Ben de bu şehre o zamanlar bir insan olarak geçmiş olsun demeye gelmiştim. Büyük mücadeleler verdik. Depremin üstünden yirmi yıl geçti. Ne yazık ki depremi hala büyük bir tehdit olarak görüyoruz. Depremin içerisindeki şehirler olarak İstanbul başta olmak üzere tedbirlerimizi almalıyız. İstanbul Belediyesi olarak İzmit Belediyemizle eş güdümlü işler yapacağız” şeklinde konuştu.

BORCUMUZ VAR 

İmamoğlu, “Birileri bazı meselelere siyasi gözle bakabilir. Biz bu meseleleri milli mesele olarak göreceğiz. Bir ülkenin savunması, güvenliği milli meseledir. Bunlar siyasete karıştırılmaz. Yani milli meseleler tartışılırken “Hadi gelin benim partime birlikte çözelim” denmez. Ben her zaman CHP geçmişine layık görevler yapmaya çalıştım ve yapmaya da devam ediyorum. Biz demokrasiye, özgürlüğe, Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. 29 Ekim’e çok az bir zaman dilimi kaldı. Bu memleket özgürlüğüne kolay kavuşmadı. Cumhuriyeti de kolay kurmadı. Şehit ve gazilerimizin büyük emeklerine layık olmak zorundayız. Bir borcumuz var.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız