Başkan Yener: Köylerinize Gelmeyin

28 Mart 2020 Saat: 23:59
Başkan Yener: Köylerinize Gelmeyin
Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Musa Yener sosyal medya hesabından Korona virüs salgınına karşı uyarıda bulundu.

Korana virüs salgının her geçen gün yayıldığı ülkemizde bir uyarı da Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Musa Yener’den geldi. Yener, bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili herkesi dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti. Sosyal medya hesabından bilgilendirici metinler paylaşan Başkan Yener, hassasiyetlerinden ötürü Kandıralı hemşerilerine teşekkür etti.

Yener sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

 "Kandıra köyleri göç vermiş genç nüfusu Sakarya Kocaeli İstanbul gibi Büyükşehirlerde 96 muhtarlığın 95’i  köylerden oluşan bir yer  köyüm beylerbeyinden yada diğer köylerimizden kardeşlerim yeğenlerim.ağabeylerim hemşerilerim ne olur korona denmiş bu illeti  aldığımız önlemlerle defedelim  merkez ilçe İzmit Gebze Derince vesaire insanların yoğun bulunduğu yerlerden köylerinize büýüklerinize akrabalarınıza ziyaret amaçlı gelmeyin.

Orada varsa  buraya burada varsa oraya virüs taşımayın varmış gibi düşünün kul hakkıdır önlem almayan bir insan diğer birinin ölümüne sebep verebilir  24 saat hizmetkarınızız. Unu olmayana un suyu olmayana su odunu olmayana yakacak odun temin etmeye gönüllüyüz  devletimiz yapıyor eksik kalan şeyleri tamamlamaya hazırız ben ve azalarımdan birine ulaşın yeter..

Dost dostuna akraba akrabasına oğul babasına baba oğlunu zarar gelmesini asla istemez ...ee ..o zaman boş olsanız da izinde olsanız da evinizde  film izleyin ibadet  edin bilgi edinin   kur an öğrenin  bilgilerinizi güncelleyin çocuklarınıza öğretmen olun kitap okuyun müzik dinleyin türkü söyleyin ama ne olur evinizde olun hem kendimizi hem sevdiklerinizi ancak böyle koruyabiliriz gençler size çok görev düşüyor haydi hep birlikte ailelerinizi ikaz edin aksi taktirde Allah korusun.

Vaka çoğalır sa evlerde mecburi hapis yanı sokağa çıkma yasağı başlar daha kötüsü hastane bahçelerinde sevdiklerinizin acısını çeker göz yaşı dökeriz   dizimizi döveriz ve büyük vebalé gireriz." 

Musa Yener  TEL  0532 548 0312







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız