Akarsu, ‘Belediyeyi kazanacağıma inanıyorum’

1 Kasım 2018 Saat: 07:34
Akarsu, ‘Belediyeyi kazanacağıma inanıyorum’
CHP Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı Çetin Akarsu, “Aday gösterildiğim takdirde hemşerilerime hizmet etmek için gecemi gündüzüme katarak çalışmak istiyorum. Belediyeyi kazanacağıma da inanıyorum” dedi

Bilindiği gibi 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için CHP’de belediye başkan aday adaylığısüreci sona erdi. Kandıra’da belediye başkanlığına talip olan iki isim bulunuyor. Bu isimlerden biri de Kandıralıların yakından tanıdığı “Hamal Bayram” lakabıyla tanınan merhum Bayram Akarsu’nun başarılı bir iş adamı olan oğlu Çetin Akarsu. Aday adaylığı başvurusunu yapan ve heyecanla partisinin vereceği kararı bekleyen Akarsu, gazetemizi ziyaret ederek adaylığı ve Kandıra’yla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Öncelikle sizi biraz tanıyalım…

1967, Kandıra doğumluyum. Kandıra'nın yıllarca yükünü çekmiş anıyla şanıyla nam-ı değerHamal Bayram'ın oğluyum. 1984 yılına kadar Kandıra'da kaldıktan sonra İstanbul'da yaşamaya başladım. Uzun yıllar denizcilik ile uğraştım. 1996 yılından sonra kendime ait bir petrol ürünü olan madeni yağ ile ilgili toptan ticaret işini kurdum. 2009 yılından sonra ise ayrı bir firma kurdum. O firmayı da 2012 yılından itibaren oğlum Deniz Akarsu'ya devrettim. Daha sonra babamın memleketi olan Ağva’ya yerleştim ve Kandıra ile irtibat halinde sosyal işlere kendimi adadım. Bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi il yönetim kurulu üyeliği,Ümraniye belediye meclis üyesi adaylığı, kurultay delegeliği ve sosyal derneklerde görevlerde bulundum. Evliyim, 2 çocuk babasıyım.

Aday adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

Kandıra'da geçmişte görev yapmış bazı siyasi büyüklerimizin bu yönde önerileri ve talepleri oldu. Bende artık kendimi Kandıra'ya adadım ve bu görevi yapabileceğime inandığım için aday adayı olmaya karar verdim. 

Aday gösterildiğiniz takdirde Kandıra için neler yapmayı hedefliyorsunuz?

Kandıra için hayallerim çok büyük. Özellikle yıpranmış bir belediyenin ekonomik koşullarını düzeltmek, belediyenin işbirliği yapabileceği tarımla ilgili komisyonlar kurup buralarda yapılabilecekleri etüt etmek, köylerdeki çarpık yapılaşma ve mevcut binaları korumama gibi ve yine turizm, balıkçılık gibikonularla ilgilisorunların altından kalkmak istiyorum. Kandıra’da altyapının yeterli olduğunu düşünmüyorum. Özellikle aşırı yağış olduğunda altyapılarımızın yeterli olmadığını, sanayi esnafımızın ve bazı bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın bu nedenle ne büyük sıkıntılar çektiğini yakından takip ediyorum. Bunun gibi ilçemizin önemli sorunlarının üzerine ivedilikle eğileceğim. Sonuç olarak Kandıra’mızı her anlamda hak etmiş olduğu noktaya getirmeyi arzuluyorum.

‘TARIM ALANLARI ÜZERİNE BİNA YAPILAŞMASINA KARŞIYIM’

Bölgemizde kurulmak istenen bacasız sanayinin tarım alanlarına değil de taşlık bölgelerimize kurulması ve aynı şekilde tarım alanı üzerine bina yapılaşmasına karşı bir insanım. Özellikle kooperatifleşme sistemi ile toplu konutlar, toplu yazlık yerleri ve tarım yapılacak arazilerin dışındaki arazilere konut yaparak, tarım arazilerini koruma altına alarak, belediyenin elindeki yetkileri bu şekilde kullanarak bu konuda insanlara yönlendirme yapılması gerektiğini düşünüyorum.

‘TEK EKSİĞİMİZ İYİ BEYİNLERİ BİR ARAYA GETİREMEMEK’

Geçmiş yıllarda CHP'li belediyemizin Kandıra'da nasıl güzel hizmetler yaptığını, sosyal belediyecilik anlayışında olduğunu çok iyi bilen bir insanım. Özellikle parti olarak birlik ve bütünlük içinde olarak parti büyüklerimizden danışma kurulu oluşturmak istiyorum. Tek eksiğimiz iyi beyinleri bir araya getirememek. Ben bunu yapacağıma inanıyorum. Dolayısıyla gerek Kandıra’mızda gerekse Kandıra dışında yaşayan Türkiye'nin en iyi okullarından mezun, iyi eğitim almış çok değerli Kandıralı vatandaşlarımızı içimize çekip Kandıra'mızı daha iyi bir yerlere getirmek istiyorum.

‘KİMSE SİYASETE MUHTAÇ KALMAMALI’

Toplumda özellikle emekçi insanların siyasete bağlılığını ortadan kaldırmak istiyoruz. Çünkü kimsenin kimseye bağlı kalmadan ekonomisini kazanması gerektiğini  düşünüyorum. Bunun için de Kandıra’mıza tarıma dayalı, depolama veya montaj sistemli sanayi getirilmesinin taraftarıyım. Çevreye zarar vermeyen bacasız sanayiyiilçemize getirmek de planlarımızdan bir tanesi. Bu konuları aştığımızda toplumdaki bireyler ekonomilerini siyasete muhtaç kalmadan karşılayabilirler. 

Mevcut Kandıra Belediyesi’nin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Ben belediye bütçesinin doğru bir şekilde kullanıldığını düşünmüyorum. Belediye araçlarının basından da takip ettiğimize göre gereksiz kullanıldığını görüyoruz. Özellikle ben müsrifliğe, israfa karşı bir insanım.Ekonomi önce evden, çalıştığımız iş yerinden ve sonra da çevremizden başlar. Hepimiz taşın altına elimizi koymak zorundayız. Önce belediyenin ekonomisini düzeltmek, müsrifliği ortadan kaldırmak ve paramızı en iyi şekilde değerlendirip aracısız hizmetler almak istiyoruz. 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Ben çalışmayı çok seviyorum. En büyük hobim çalışmak. Çalışmadığım takdirde huzurlu olamıyorum. Partimiz bizi aday gösterdiği takdirde öncelikle parti içinde daha sonra toplum içindeki huzuru ve bütünlüğü sağlamak vehemşerilerime hizmet etmek için gecemi gündüzüme katarak çalışmak istiyorum. Belediyeyi kazanacağıma da inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızı eşit gören, hepsiyle bütünleşen bir yerel yönetim anlayışıyla Kandıra’mızı örnek ilçelerden biri yapmak istiyorum.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Samet01.11.2018 15:10

Cevdet başkan dışında CHP Kandırada başarılı olamaz.