85 yaşındaki Hatice ninenin Türk bayrağı sevgisi

29 Ekim 2020 Saat: 23:45
85 yaşındaki Hatice ninenin Türk bayrağı sevgisi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden bayrak talep eden Kandıra Teksen Köyünde ikamet eden 85 yaşındaki Hatice Fidan, talep ettiği bayrağın getirilip bahçesinde göndere çekilince, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kocaeli Kandıra İlçesi Teksen Köyünde ikamet eden ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin   sıcak yemek projesinden faydalanan  85 yaşındaki Hatice Fidan,  kendisine  her gün yemek getiren  büyükşehir belediyesi  görevlilerinden  Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bayrak  talebine bulundu. Büyükşehir belediyesi bu talebe kayıtsız kalmadı. Hatta bayrak ile birlikte evinin önüne bir bayrak direği dikti ve bir bayrağı da göndere çekti.  Talebi yerine getirilen Hatice nine, bayrak göndere çekilince gözyaşlarına hakim olamadı.

Yaklaşık 25 yıl önce eşini kaybeden ve tek başına yaşayan Hatice Fidan(85), yıllardan bu yana yaşamını ibadet ederek ve bahçede çalışarak geçiriyor. Yaşının getirdiği bir dizi hastalıklarda bulunan Hatice nineye, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından sıcak yemek projesi kapsamında her gün sıcak yemek getiriliyor. Hatice nine, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kendisine yemek getiren ekiplerden bayrak talebinde bulundu.  Ekipler bu talebe kayıtsız kalmadı ve bayrağı bayram sabahı Hatice nineye teslim etti. Ayrıca evinin önüne bir bayrak direği dikerek, şanlı bayrağımızı göndere çekti.  

Hatice Fidan talebi yerine gelince ve evinin önünde bayrağımız göndere çekilince oldukça duygulandı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan Hatice Fidan ' Yıllardan beri bayrak özlemi çekiyorum, evin önüne bayrak asmak Türk'ün şerefini İslam'ın nurunu göklerde dalgalandırmak onurumuzdur.'Büyükşehir beni yalnız bırakmıyor. Yemeğimi de getiriyor. Getirenden de pişiren de Allah razı olsun. Ben mutluyum. Bana bakıyorlar' dedi.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız